WTC Rotterdam duurzaam door inzet IT

WTC Rotterdam duurzaam door inzet IT

Bouwinvest, Cushman & Wakefield en A. de Jong Installatietechniek maken gebruik van Big Data om de duurzaamheidsprestatie van het WTC Rotterdam continue te verbeteren.
‘Simaxx is voor ons o.a. een onderdeel van het proces om de hoogste BREEAM –  in Use certificering te behalen’ aldus Rik van der Lee (Technisch manager bij Cushman & Wakefield). Simaxx voorziet de gehele keten (van belegger tot installateur) van realtime inzicht in de prestaties van het WTC Rotterdam. Robert Schellekens (Sr. Technisch Manager Dutch Institutional Office Fund N.V. van Bouwinvest) ‘Het stimuleert de samenwerking tussen de property manager en de onderhoudspartij van een gebouw’.

Robert Schellekens: ‘Als gebouweigenaar gebruiken wij Simaxx voornamelijk voor management informatie betreffende het WTC Rotterdam. De informatie ten aanzien van het gebouw en de installaties worden op één plek gecentraliseerd en inzichtelijk voor alle stakeholders. Het ultieme doel van Robert Schellekens: ’De meldingen uit systeem zien verminderen en de prestaties zien verbeteren. Dat moet uiteindelijk leiden tot een optimaal en gezond binnenklimaat voor onze huurders en vermindering van energieverbruik en uitstoot van CO2. Dit vormt een belangrijke bijdrage aan onze doelstelling om vastgoed te verduurzamen. Op dit moment wordt het WTC Rotterdam verbouwd, in de loop van de tijd zullen wij steeds meer gebouwonderdelen integreren in Simaxx om een completer beeld te kunnen schetsen van de gebouwprestatie’. Rik van der Lee, spreekt over BREEAM certificering van het WTC: ‘Op dit moment zitten wij op het niveau Good (min 40%)’. Door de inzet van Simaxx worden wij voorzien van management informatie en krijgen we de mogelijkheid om bij te sturen richting de hoogst haalbare certificering van BREEAM. Rik: ‘Belangrijke management informatie voor ons is; Hoe goed is de performance van het gebouw en diens installaties?’. A. de Jong Installatietechniek beheert voor Cushman & Wakefield de W-installaties en gebruikt Simaxx als hun ogen en oren. Wanneer er meldingen voortkomen uit Simaxx zullen zij hier actief op reageren en deze oplossen. Dit voorkomt in enkele gevallen dat een vanuit Simaxx gegenereerde melding uit mondt in een door een huurder gemelde (ver)storing.

BREEAM- in Use
BREEAM-NL In-Use is een instrument waarmee de duurzaamheidprestatie van een bestaand gebouw kan worden gemonitord. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen; het gebouw (Asset), het beheer en het gebruik. Deze drie onderdelen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Doel van BREEAM-NL In-Use is om bestaande gebouwen continu te verbeteren.

Bouwinvest
Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen, waarvan er drie open staan voor investeerders, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund. Het Healthcare Fund en het Hotel Fund worden op dit moment exclusief voor bpfBOUW beheerd, evenals de internationale investeringen. Internationaal belegt Bouwinvest in beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 8,8 miljard (HY 2017). Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl.

Cushman & wakefield
Cushman & Wakefield werd opgericht in 1917 in New York door zwagers J. Clydesdale Cushman en Bernard Wakefield. Het bedrijf breidde zich eerst binnen de Verenigde Staten uit en daarna over de hele wereld. Tegenwoordig heeft Cushman & Wakefield 250 kantoren in 60 landen met meer dan 16.000 talentvolle deskundigen die kwaliteitsdiensten leveren aan het zeer gevarieerde en wereldwijde klantenbestand. Onze visie is simpel: we willen het beste vastgoedkantoor zijn ter wereld. We streven altijd naar creativiteit en innovatie, zodat we zinvolle waarde kunnen bieden aan onze klanten. Onze kennis en ervaring is enorm en ons netwerk aan unieke talenten ook. Zo zijn wij in staat om onze klanten goed te informeren en maken onze klanten altijd de beste beslissing.

A. de Jong Groep
A. de Jong Groep is een familiebedrijf, gespecialiseerd in milieu- en energietechnologie. De vijf werkmaatschappijen zijn gespecialiseerd in twee productgroepen: – Gebouwgebonden klimaatinstallaties voor een comfortabel werk- en leefklimaat; – Industriële brandersystemen voor verbrandingsgerelateerde vraagstukken. Milieu- en energietechnologie hangen nauw samen met duurzaamheid. De missie om met behulp van de ontwikkeling en inzet van veilige, schone en efficiënte toepassingen van klimaat-, energie- en brandersystemen duurzaam om te gaan met de leefomgeving. De producten dragen zoveel mogelijk bij aan het verlagen van het energieverbruik en emissies en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement op het hoogste niveau van dienstverlening.

Deel dit bericht