Simaxx, die uw gebouw 24 uur per dag in de gaten houdt, wordt inmiddels in meer dan 300 Nederlandse gebouwen gebruikt. Het softwareplatform wist in deze gebouwen het energieverbruik met gemiddeld 20 procent naar beneden te krijgen, terwijl het binnenklimaat voor de ‘bewoners’ aantoonbaar comfortabeler én gezonder is. Bent u ook zo benieuwd naar wat Simaxx uw pand laat vertellen?

Smart Buildings

Gebouwen zijn vaak uitgerust met duizenden sensoren die data genereren. Slimme software zoals Simaxx kan alle data uit verschillende systemen verzamelen, analyseren en omzetten in relevante informatie. Mogelijke problemen worden tijdig gesignaleerd om toekomstige klachten en storingen te voorkomen. Dit leidt tot minder onderhoud en minder inspectie van het gebouw. Gebouwen functioneren dan niet alleen beter op het gebied van comfort, duurzaamheid en onderhoud, maar er kunnen ook patronen worden ontdekt van het gedrag van gebruikers. Daardoor weet u waar gebruikers behoefte aan hebben. Een slim gebouw is perfect afgestemd op haar gebruikers én blijft zichzelf continu aanpassen.

What’s in for me as a facility manager?

Door alle sensoren die in een gebouw zitten, worden continu diverse gebouwprestaties gemeten, wat leidt tot geheel nieuwe inzichten over het gebruik tot op ruimteniveau. Facilitaire processen worden beter beheersbaar en beter stuurbaar. Waarom bijvoorbeeld nog een ruimte schoonmaken, als u weet dat deze toch niet gebruikt is sinds de laatste schoonmaakronde? Als facility manager kunt u dus goed inzicht in het gebruik en de bezetting van de ruimtes. Hierdoor kunnen er uitspraken worden gedaan over het gebruik en indeling van een gebouw ten opzichte van energiegebruik en comfort voor gebruikers. Als bijvoorbeeld op vrijdag de bezettingsgraad maar 50% is, dan kunnen er afdelingen of zelfs hele vleugels van het gebouw gesloten worden. Die ruimtes hoeven dan niet geklimatiseerd of schoongemaakt te worden.  De verwarming of koeling kan hierop worden afgestemd, zodat er niet de hele nacht of in het weekend zinloos wordt voorverwarmd of gekoeld of dat de verlichting onnodig aan staat. Dit leidt tot energiebesparing! Het bevordert ook de klimaatomstandigheden, waardoor medewerkers kunnen werken in een gezonde en fijne werkomgeving met een optimaal comfort.

Benefits for facility managers

– Snelle opsporing van energieverspilling
– Minder onderhoud en minder inspectie uitvoeren
– Minder klachten en minder storingen oplossen
– Tevreden gebruikers door comfortverbetering

null

Offerte aanvragen?
Mail ons:
info@simaxx.com