Simaxx, die uw gebouw 24 uur per dag in de gaten houdt, wordt inmiddels in meer dan 300 Nederlandse gebouwen gebruikt. Het softwareplatform wist in deze gebouwen het energieverbruik met gemiddeld 20 procent naar beneden te krijgen, terwijl het binnenklimaat voor de ‘bewoners’ aantoonbaar comfortabeler én gezonder is. Bent u ook zo benieuwd naar wat Simaxx uw pand laat vertellen?

Smart Buildings

Gebouwen zijn vaak uitgerust met duizenden sensoren die data genereren. Slimme software zoals Simaxx kan alle data uit verschillende systemen verzamelen, analyseren en omzetten in relevante informatie. Mogelijke problemen worden tijdig gesignaleerd om toekomstige klachten en storingen te voorkomen. Dit leidt tot minder onderhoud en minder inspectie van het gebouw. Gebouwen functioneren dan niet alleen beter op het gebied van comfort, duurzaamheid en onderhoud, maar er kunnen ook patronen worden ontdekt van het gedrag van gebruikers. Daardoor weet u waar gebruikers behoefte aan hebben. Een slim gebouw is perfect afgestemd op haar gebruikers én blijft zichzelf continu aanpassen.

What’s in for me as a asset manager?

Tegenwoordig worden we steeds meer omringd door Big Data en Internet of Things. En dat zal in de toekomst steeds meer worden. Elk gebouw is uitgerust met sensoren die iedere dag allerlei data genereren. Voor sommige partijen is het erg lastig om in te zien wat je met al die data kan doen en wat het nou precies oplevert. Het belang dat we met z’n allen onderkennen is het feit dat je van data, informatie kunt maken. Slimme software zoals Simaxx kan alle data uit verschillende systemen in een gebouw combineren, verzamelen en analyseren. Deze informatie levert in de gebouwde omgeving nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van vastgoed en vastgoedportefeuilles.

Het gebruik van een gebouw brengt kosten met zich mee. Niet alleen de inspectie- en onderhoudskosten, maar ook energiekosten en facilitaire kosten van services zoals schoonmaak, catering, receptie of beveiliging. Er kan aanzienlijk veel geld worden bespaard als men weet waar de optimalisatiemogelijkheden zitten in een gebouw. Door al die data om te zetten in relevante informatie, worden mogelijke problemen tijdig gesignaleerd om toekomstige klachten en storingen te voorkomen. Er kunnen hierdoor aantoonbare besparingen worden gerealiseerd. Het gevolg? Een gebouw wordt duurzamer, energiezuiniger, vergt minder (vaak) onderhoud door beheerders, geeft meer comfort bij gebruikers en blijft daardoor ook beter verhuurbaar voor bezitters.

Benefits for asset managers

– Aantoonbare besparingen realiseren
– Aantoonbare verduurzaming van elk gebouw
– Vastgoed meer waard met geringe kosten
– Langer en beter verhuurbaar vastgoed

null

Offerte aanvragen?
Mail ons:
info@simaxx.com