Stage opdracht Excel Report Editor

Stage opdracht Excel Report Editor

Studie richting: Software and Information Engineering (SIE)

Simaxx says

Simaxx brengt uw gebouw tot leven. Continu verzamelt Simaxx data uit het gebouwbeheersysteem en worden installaties en het energieverbruik goed in de gaten gehouden. Heeft de verwarming vannacht aangestaan? Werkt de warmtepomp niet naar behoren? Door inzet van Simaxx, vertelt het gebouw u direct wat de afwijkingen en/of verbeteringen zijn in het gebouwbeheersysteem. Zo worden storingen en klachten voorkomen. Conclusies hiervan worden op een overzichtelijke manier gepresenteerdÿenÿdirect getoond opÿde website.

Beschrijving stage opdracht

Op het Simaxx Platform wordt naast presentaties in een Browser ook veelvuldig gebruik gemaakt van Rapporten. De rapporten worden ook vaak in Excel geleverd. Het merendeel van de gebruikers is bekend met Excel en Excel maakt het mogelijk om in de rapporten te zoeken en te filteren.
Deze rapporten worden op dit moment op verschillende manieren ontwikkeld. Dit kost veel tijd, vooral omdat Simaxx graag meer van dit soort rapporten wil.

De opdracht is om aan de hand van een aantal use cases een rapport-editor te ontwerpen en te implementeren. Deze rapport-editor moet het mogelijk maken om snel en gemakkelijk meerdere soorten rapporten te configureren.

Doel

Het resultaat van de stage opdracht is het onderzoeken hoe een Rapport editor en Rapport engine te ontwikkelen. Tevens een prototype te maken om aan te tonen de gekozen tools en technieken werken.ÿ

Onder begeleiding van een Senior Java developer wordt het onderzoek en prototype gebouwd. Je werkzaamheden zullen binnen het R&D Team van Simaxx uitgevoerd worden. Simaxx ontwikkeld op basis van Java en Spring Boot als framework gebruikt om de Services te ontwikkelen. Simaxx heeft een OTAP omgeving en gebruikt Scrum als project methodiek.

Ben jij een Java ontwikkelaar:
* Een passie voor software ontwikkeling.
* Die niet bang is om een complex vraagstuk te onderzoeken
* Die requirements kan omzetten in een Prototype
* Nieuwsgierig naar de nieuwe naar laatste ontwikkelingen op softwaregebied.

Deel dit bericht