Simaxx staat in het Locus Magazine!

Simaxx en Eneco in Locus Magazine
Simaxx Locus Magazine

Simaxx staat in het Locus Magazine!

Energiebedrijf Eneco en energie ict-start-up Simaxx werken intensief samen om het comfort en energieverbruik in gebouwen te optimaliseren. Daar worden al goede resultaten mee behaald. De doelstelling is om in 2020 liefst 20.000 grote gebouwen in binnen- en buitenland slimmer, zuiniger en daarna comfortabeler te maken.

Nieuwe gebouwen, in aan de top van de markt zoals de Amster- damse Zuidas en het Rotterdamse centrumgebied, worden steeds slimmer en duurzamer. Gebouwen krijgen door de vele duurzame toepassingen, zoals een WKO-installatie, CO2-gestuurde ventilatie, hoogwaardige isolatie en in de gevel geïntegreerde PV-cellen de hoogste duurzaamheidsscores. De optimalisatie van al die duurzame technieken moet daarbij niet onderschat worden, en daarbij speelt software een belangrijke rol. Met slimme technologie kan niet alleen gemonitord worden waar en wanneer in een gebouw energie gebruikt wordt, maar de benodigde energie kan ook afgestemd worden op de energievraag van de gebruikers.

In slimme gebouwen brandt het licht niet als het niet nodig is, staat de verwarming niet onnodig aan, werkt de ventilatie alleen als daar behoefte aan is en wordt het binnenklimaat aan de hand van data over het gehele gebouw geoptimaliseerd. Dat betekent een prettiger gebouw om in te ver- blijven, besparing van kosten en ef ciënter energiegebruik.

Energiebedrijf Eneco en softwarebedrijf Simaxx waren beide al betrokken bij het ver- duurzamen van diverse gebouwen en hebben, nu zij sinds kort of cieel samen optrekken, een paar mooie visitekaartjes in handen om het vastgoed in Nederland en daarbuiten slimmer en daarmee duurzamer te maken. Eneco beschikt met ‘Toon’ al langere tijd over een slim energiesysteem voor huis- houdens en kleinere zakelijke gebouwen. De toepassing van Simaxx – een platform waarin datastromen uit een gebouw samen-

komen en vervolgens geanalyseerd worden, waarna geïntervenieerd kan worden in gebouwinstallaties – is gemaakt voor grotere gebouwen. Nu Eneco voor een niet nader genoemd bedrag een minderheidsbelang in Simaxx heeft verworven, gaan de bedrijven de software en de toepassingen ervan samen verder ontwikkelen. Zij richten zich daarbij met name op bestaande bouw, omdat daar de grootste besparing te behalen is.

Bekijk hier direct het volledige artikel: Artikel in Locus Magazine
Download hier het Locus Magazine: Locus Magazine

Deel dit bericht