Installaties passen zich aan op actuele bezetting in gebouwen

Installaties passen zich aan op actuele bezetting in gebouwen

Installaties passen zich aan op actuele bezetting in gebouwen

Lone Rooftop & Simaxx gaan samenwerken om gebouwen nog slimmer te maken.

Smart Building specialisten Lone Rooftop en Simaxx kondigen vandaag hun partnership aan. Lone Rooftop heeft met de Position Intelligence Engine (PIE) een platform in handen dat 24/7 inzicht geeft in de bezetting van gebouwen door middel van WiFi en sensoren. Deze data is input voor Simaxx om de installaties optimaal te laten functioneren naar de actuele vraag op dat moment. Simaxx en Lone Rooftop is een unieke combinatie om gebouwen zuinig, energie-efficiënt, gezond en comfortabel te maken.

Zowel Lone Rooftop als Simaxx ontsluiten data uit gebouwen en zetten dit om in relevante informatie. “Door de open softwareplatformen via API’s met elkaar te integreren, krijgen we goed inzicht en kunnen klimaatinstallaties worden aangepast op de bezettingsgraad waardoor de mogelijke efficiëntieslag enorm wordt vergroot. Hierdoor kunnen er prestatiegaranties worden gegeven tot op ruimteniveau” aldus Eloi Burdorf, CEO van Simaxx.

Databronnen als basis voor slimme gebouwen
Uiteindelijk wil Simaxx ook optimaal gaan profiteren van de Prediction Engine die Lone Rooftop aan het ontwikkelen is, waarbij een voorspelling wordt gedaan over hoe de bezetting in een gebouw zich gaat ontwikkelen. Hierdoor weet je hoe werkplekken op welke dagen gebruikt gaan worden. Als de bezetting op vrijdag maar 50% is, dan kunnen er afdelingen of vleugels van het gebouw gesloten worden. De verlichting, verwarming of koeling kan dus op de bezetting worden afgestemd, zodat er niet zinloos verlichting brandt of dat er wordt voorverwarmd of gekoeld. Dit leidt tot flinke energiebesparing. “Je kunt gebruikers informeren over waar ze de optimale werkplek kunnen vinden, omdat in die ruimte de omstandigheden op dat moment het beste bij een gebruiker passen. Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van narrowcasting schermen en een mobiele applicatie”, aldus Marcel Lamers van Lone Rooftop. “Dit vermindert het aantal comfortklachten omdat gebruikers kunnen werken in een gezonde en fijne werkomgeving en daardoor ook beter kunnen presteren”, voegt Eloi Burdorf toe.

lone-rooftop_simaxx

Over Lone Rooftop
Lone Rooftop heeft met de Position Intelligence Engine (PIE) een platform in handen dat de positie van mensen in gebouwen berekent en daardoor 24/7 inzicht geeft in de bezetting van gebouwen. Bovenop dit platform worden vervolgens allerlei applicaties ontwikkeld om gebouwen te optimaliseren op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en hospitality. Het grote voordeel van PIE is dat er primair gebruik wordt gemaakt van het bestaande WiFi-netwerk om de positie van mensen – volledig anoniem – in gebouwen te berekenen. Daarmee maken zowel Lone Rooftop als Simaxx gebruik van de bestaande databronnen in het gebouw, waardoor er geen enorme investeringen in nieuwe systemen of sensoren benodigd zijn en een implementatie een kwestie van slechts enkele weken is. Voor meer informatie kijk op www.lonerooftop.com

Download hier het persbericht 

Deel dit bericht