GUIDING ENVIRONMENT: elk gebouw in de toekomst een empathisch gebouw

GUIDING ENVIRONMENT: elk gebouw in de toekomst een empathisch gebouw

Ieder gebouw in de toekomst een empathisch gebouw. Een gebouw dat aanvoelt en invoelt. Aanvoelt en invoelt wat de gebruiker nodig heeft. Dat de gebruiker faciliteert. Verre toekomst? Nee dat niet. Simaxx ontwikkelt in een consortium aan het empathisch gebouw. Wat maakt dat zo interessant? Toepassingen van IoT met zelfstandig functioneel gedrag gaan de komende jaren meer en meer het gebouwdomein betreden. In de toekomst geeft dan ook alles data en kun je dat zelfstandig functioneel gedrag beïnvloeden. Met het consortium beogen we een eerste stap op weg te zetten door de vloer van een gebouw te gaan laten ‘praten’.

 

Het technologisch concept wordt ontwikkeld vanuit de ‘klantvraag’ geformuleerd op basis van onderzoek uitgevoerd door Anne Grave MSc. Als onderdeel van het technologisch concept koppelde Simaxx oa de data van Energy Floors en Connective Floors. De oplossing van Energy floors kent zelfstandig functioneel gedrag omdat ze aan de gebruiker reeds direct informatie terugkoppeld. Met de koppeling van de data en de inzet van de analyse van Simaxx gaan we in de komende onderzoek hoe het gedrag van componenten kunnen beinvloeden.

 

Het beoogde resultaat is de demonstrabel technologisch concept dat getoond wordt tijdens het Innovate Festival 2019 op 3, 4 en 5 oktober. Het industriepark  Kleefse Waard staat dan in het teken van beleving van innovatie. Uiteraard kunt u in de komende tijd ook meer over de ontwikkelingen op onze site lezen. Het consortium dat bij voorgaande ontwikkeling betrokken is betreft: DrieGasthuizenGroep, Connective Floors, Energy Floors, Hogeschool van Amsterdam, Nora, Sherpa, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

 

Meer informatie? Kijk hier of neem contact op met Wilfred van der Plas.

Deel dit bericht