Addy van Zoelen (CBRE) says

Addy van Zoelen CBRE

Addy van Zoelen (CBRE) says

Addy van Zoelen werkt inmiddels al negen jaar met veel plezier als technisch manager bij CBRE. Hij is verantwoordelijk voor alles wat met techniek te maken heeft voor diverse vastgoedportefeuilles in Nederland.

CBRE doet in principe alles als het gaan om gebouwen. Denk aan waardebepaling, aan- en verkoop en aan- en verhuur van objecten, kleine en grote verbouwingen, nieuwbouwrealisatie alsmede het dagelijks beheer ervan. De vastgoedadviseur is sterk op het gebied van duurzaamheid. De ambitie van CBRE is om vastgoed- en huisvestingsoplossingen te creëren die werkelijke waarde toevoegen. Niet ‘Best Class’, maar ‘World Class’. Om dit te bereiken zoekt men naar ideale vormen van samenwerkingen in de eigen organisatie, daarbuiten, maar vooral met haar klanten, met als doel uitzonderlijke resultaten te boeken waar klanten en medewerkers trots op zijn. CBRE vindt het belangrijk dat niet alleen de kwaliteit van de dienstverlening als positief ervaren wordt, maar ook de manier van zakendoen moet verantwoord zijn.

Duurzaamheid werkend maken
Addy van Zoelen is het meest trots op iets wat net in opdracht is gekomen. Het verduurzamen van een object zonder installatietechnische aanpassingen. Het toepassen van warmtewerend glas wat tevens in de winter voor een hogere RC-waarde zorgt. Dit leidt tot minder warmteverlies naar buiten, maar ook tot minder energieverbruik voor koeling en verwarming. Op het moment dat er door energiebesparende maatregelen of verduurzaming van een object, een reductie in servicekosten teweeg gebracht kan worden, is dit niet alleen gunstig voor de huurder maar ook voor de eigenaar. ‘Wij kunnen alleen succesvol blijven als we duurzaam en verantwoord met onze omgeving omgaan’ aldus Addy van Zoelen.
 

‘Wij kunnen alleen succesvol blijven als we duurzaam en verantwoord met onze omgeving omgaan’

Gezonde gebouwen
Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. In nieuwbouwprojecten wordt hier al veel rekening mee gehouden. De overheid scherpt eisen aan met betrekking tot energieverhoudingen van de installaties. Niet alleen kantoren, maar ook mensen die gebouwen gebruiken moeten een bijdrage leveren om duurzaamheid werkend te maken. Op het moment dat de huurder of de gebruiker bijvoorbeeld drie laptops en een ‘x’ aantal schermen op het bureau heeft staan, dan is men natuurlijk niet goed bezig. Bij CBRE valt en staat de samenwerking met de afspraken die er gemaakt zijn voor het gebruik van het gebouw. Ten aanzien van de installaties moet de lucht gefilterd zijn op fijnstoffen. De juiste temperatuur en luchtvochtigheid zijn van groot belang voor een goed binnenklimaat. Om medewerkers maximaal te laten presteren, moeten ze goed in hun vel zitten en kunnen werken in een gezonde werkomgeving, die positief bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Samen sterk
Addy van Zoelen:Ik kan geïnspireerd raken door de bevlogenheid van mensen. Mensen die met ideeën komen waar eigenlijk nog nooit iemand mee gekomen is. Het is simpel, maar het brengt zo veel teweeg. Niet alleen in het kader van duurzaamheid, maar ook van samenwerkingsverbanden.’ Die energie gebruikt Addy van Zoelen om nog meer voor elkaar te krijgen, maar ook om nog dieper op de materie in te gaan.

Samenwerkingsverbanden kunnen gebruikt worden om tot een beter product te komen. Om dit te realiseren is het van belang dat de neuzen dezelfde kant op staan. Het draait dus om samenwerken. Een goed voorbeeld is de Simaxx community. Simaxx levert applicaties om installaties in gebouwen beter te laten functioneren en af te stemmen op het actuele gebruik, waardoor gebouwen energie-efficiënt en gezonder worden. Andere bedrijven zijn daar ook mee bezig en ontwikkelen zelf een app op het Simaxx-platform. Zo innoveer je met elkaar en is de markt ook nog eens groter omdat meerdere partijen deze app’s actief gaan toepassen. Lift, die zich continu richt op het optimaal functioneren van onder andere wko-installaties, is een voorbeeld van zo’n samenwerking in de Simaxx community.

Simaxx als platform voor Smart Buildings
De toekomst van slimme gebouwen begint met Simaxx; een online platform om gebouwen te optimaliseren. Ik ben zeer gecharmeerd van het platform. Er is al een aantal gebouwen voorzien met Simaxx’ aldus Addy van Zoelen. Met Simaxx kan men zien of de gebouwinstallatie goed functioneert en of het volledig voldoet aan de gestelde comforteisen binnen het gebouw.

‘Simaxx is het platform voor 24/7 gebouwoptimalisatie waar iedereen heel veel plezier van kan hebben’

Op het moment dat het buiten twintig graden is en de koeling draait op een maximaal toerental, dan signaleert Simaxx dat er iets niet helemaal goed gaat en er bijgesteld moet worden. Deze melding wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld een installateur die er meteen actie op kan ondernemen. Dit zorgt ervoor dat installaties niet onnodig ingezet worden waardoor ze langer mee kunnen gaan. Het doel is om zo min mogelijk energie te verbruiken en ervoor te zorgen dat het vervangmoment van de installaties zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Simaxx zorgt er met een druk op de knop voor dat men precies weet hoe een wko-installatie functioneert en of het gas- en elektraverbruik optimaal wordt benut. ‘Het is erg prettig om met Simaxx samen te werken. Ze blijven continu in gesprek met klanten en helpen ons waar het nodig is. Simaxx is het platform voor 24/7 gebouwoptimalisatie waar iedereen heel veel plezier van kan hebben’ aldus Van Zoelen.

Deel dit bericht